Shea ağacının meyvesinden soğuk sıkım tekniği ile elde edilen bir yağdır. Shea yağı bir diğer adıyla Karite yağı; Afrika kıtasında, yoğun olarak da Burkina Faso bölgesinde yetişen karite(shea) ağacının meyvesinden elde edilen bir yağdır. Kozmetik sektöründe genellikle baz olarak kullanılan shea yağı, gıda sektöründe de geniş kullanım alanlarına sahiptir. İçerik olarak A, D, E ve F vitaminleri bakımından zengindir.

Ürün Bilgisi

Çevirme kapaklı krem kavanozunda 50 ML olarak paketlenmiştir.

Menşei

Burkina Faso

İçindekiler

Shea Yağı (Butyrospermum Parkii)

Uyum Gösterdiği Yağlar

Diğer uçucu yağlar için baz yağ olarak kullanılabilir.

Uygulama şekli

Katı bir yapıya sahip olan shea yağını avuç içinize bir miktar alarak iki elinizin arasında ısıtıp eriterek kullanımını kolaylaştırabilirsiniz.

Uyarılar

Çocukların erişemeyeceği yerde muhafaza ediniz. Göz ile temasta bulundurmayınız, aksi halde bolca su ile yıkayınız. Kullanımdan sonra doğrudan güneş ışığına çıkmayınız. Ağzı kapalı, oda sıcaklığında ve güneş görmeyen yerde saklayınız. Hamile ve çocukların kullanmadan önce doktora danışmaları önerilir.

Ağırlık 5 kg
Boyutlar 60 × 40 × 60 cm