Kakao meyvesinin çekirdeğinden soğuk sıkım tekniği ile elde edilen bir yağdır. Kakao yağı, kakao ağacının meyvelerinden elde edilir. Antioksidan bakımından zengin olan yağ kozmetik sekterönde oldukça sık kullanılır. İçerisinde zengin E vitamini, A, B1, B2, B3 ve C vitaminleri bulunur. Kakao katı yapıda bir yağdır.

Ürün Bilgisi

Çevirme kapaklı krem kavanozunda 50 ML olarak paketlenmiştir.

Menşei

Peru

İçindekiler

Kakao Yağı (Theobroma Cacao Seed)

Uyum Gösterdiği Yağlar

Diğer uçucu yağlar için baz yağ olarak kullanılabilir.

Uygulama şekli

Katı bir yapıya sahip olan kakao yağını avuç içinize bir miktar alarak iki elinizin arasında ısıtıp eriterek kullanımını kolaylaştırabilirsiniz.

Uyarılar

Çocukların erişemeyeceği yerde muhafaza ediniz. Göz ile temasta bulundurmayınız, aksi halde bolca su ile yıkayınız. Kullanımdan sonra doğrudan güneş ışığına çıkmayınız. Ağzı kapalı, oda sıcaklığında ve güneş görmeyen yerde saklayınız. Hamile ve çocukların kullanmadan önce doktora danışmaları önerilir.